Перничанин е част от втория випуск на престижната академия за млади политици в България – „Институт за политика“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 512 | Брой коментари 0
09:38 22.02.2018

Социалистът Адриан Скримов е част от втория випуск на „Институт за политика“ по програма „Политически лидери“ на престижната академия. Скримов е избран от квотата на БСП, а в програмата участват представители на най-големите партии у нас. Преди дни в  гр. Севлиево завърши третият модул на випуска, който носи името на Константин Преславски. „Обучението е на изключително високо ниво, изискванията към нашата подготовка също, а акцента на програмата е поставен върху практическите ни знания и умения“, каза Адриан Скримов. Той добави, че третият модул от програмата е посветен на теми като – сигурност и отбрана, политики в сферата на туризмаи екологията, политическото планиране, трансграничното сътрудничество и много други. Младият социалист каза още, че знанията получени в програмата на „Институт за политика“ могат да се използват за разбирането и решаването на реалните проблеми във всички сфери на политиката и живота. „За мен като човек, който е решил активно да се занимава с политика е много важно, че БСП ми оказа доверието да бъда част от програмата. Обученията и въобще ученето като цяло е много важно за всеки, който е решил да се занимава с политическа дейност и неслучайно мотото на програмата е: „Образованият човек, който демонстрира решителност, е държавник. Необразованият, който демонстрира решителност, е катастрофа.“ “, добави той. 

Институтът за политика работи в партньорство с Българска академия на науките и Института за изучаване на населението и човека при БАН. Негови съоснователи са проф. Антоанета Христова и журналистът и народен представител в 41-то НС Калина Крумова. Основните задачи на Института са да подпомага изграждането на нови лидери и да съдейства за демократичната промяна в българското общество чрез разширяване на политическото знание, гражданската и управленска култура.Програмата е конструирана на базата на школите за образование на политици във Франция, Великобритания и САЩ, със силен акцент върху практиката.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени