Перничани започват "война" с ТЕЦ-а - тръгна петиция против горенето на отпадъци!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1715 | Брой коментари 0
09:52 23.09.2018

В последните дни перничани отново се активизираха в битката си срещу ТЕЦ Република и по-точно срещу намерението там  освен въглища  да се гори биомаса, шисти и RDF- модифицирани горива, получени от отпадъци(боклуци). Пусната е петиция, която е адресирана до Президента, Министър председателя, екологични организации, политици...

В нея се казва: „Това е гражданска петиция срещу опита да се отрови допълнително въздуха на град Перник и околните селища.

В ход е „инвестиционно намерение“ на ТЕЦ – Република в гр. Перник за цитирам : „Добавяне при работата на горивната инсталация за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива –биомаса, шисти и RDF- модифицирани горива, получени от отпадъци(боклуци)“. В предложението  на ТЕЦ „Република“ се предвижда наред с въглищата на денонощие да се изгарят допълнително до 384 т биомаса; до 192 т шисти и до 96 т RDF  При горене на RDF се отделят силно канцерогенни вещества, който могат да се улавят само от високо технологични филтри. ТЕЦ Република няма такива филтри и всичко отива във въздуха и трови всички.”

Инициаторите на петицията търсят подкрепата на всички българи, защото според тях „този геноцид, който се подготвя в Перник днес, утре ще бъде при вас!”.

Петицията се разпространява в социалната мрежа. 


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени