Перничани се поклониха пред Апостола

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 19.02.2018 | Прочитания 397 | Брой коментари 0
12:56 19.02.2018

Десетки перничани сведоха глави в знак на почит и признателност пред делото на Левски. В днешният ден отбелязваме 145-тата годишнина от обесването му. Традиционно на този ден правим равносметка на онова, което сме научили от Апостола и онова, което сме успели да запазим през годините.

Деца, възрастни, общественици,политици запазиха минута мълчание в памет на най-великият от великите българи. Пред паметника на Левски в центъра на Перник  бяха кметът Вяра Церовска, областният управител Ирена Соколова, зам. областният Иво Иванов,нapoднитe пpeдcтaвитeли Kpacимиp Beлчeв и Aлeĸcaндъp Aлeĸcaндpoв oт ГEPБ и Любoмиp Бoнeв oт БCΠ, пpeдceдaтeлят нa Oбщинcĸия cъвeт Ивo Caвoв,зам.кметове, съветници, пpeдcтaвитeли нa пoлитичecĸитe пapтии и oбщecтвeни opгaнизaции.

„Левски ни даде най-чистото усещане за подвига и най-страшното усещане за цената на предателството. Затова бесилката му стана нашият кръст. Той увисна на нея не само, за да спаси България, но и за да я събуди. Да й покаже мечтата, пътя и свободата. Да ни покаже, че няма равен на себе си.  Ето защо за народа той е не просто герой  -  той е Апостолът.  Във всяко българско сърце винаги трябва да има частица искрена благодарност и преклонение пред делото и подвига на Васил Левски", каза водещата на поклонението Соня Станчева.

Венци и цветя  на паметника на Левски  бяха поднесени още от малките възпитаници на ДГ „Валентина Терешкова", както и от учениците от ПМГ „Христо Смирненски", 12-то ОУ „Васил Левски" и ГПЧЕ „Симеон Радев".

 

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени