Lotus homes

Перничани се организират отново: Пускат възражения против ново инвестиционно намерение на „Топлофикация”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 411 | Брой коментари 0
06:03 05.12.2019

В социалната мрежа тръгва организация за пускане на възражения против третото инвестиционно намерение на „Топлофикация” Перник  -  „Добавяне при работата на горивната инсталация за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия на допълнително гориво - биомаса„

„Помните ли лятото, през топлите нощи, когато въздухът в града не ставаше за дишане и спяхме на затворен прозорец?

След поредица от сигнали и проверки, намеса на Министъра на околната среда и водите и дори ДАНС, директорът на ТЕЦ-а призна, че са изгаряли биомаса без да имат разрешително за това.

Освен разрешително, до колкото ни е известно, нямат и очистваща система, която да очиства емисиите от горене на биомаса. Също така котлите, с които разполага предприятието, не могат да вдигнат необходимата температура за изгаряне на отпадък от биомаса (над 1100 C).

 В момента ТЕЦ-ът се опитва да узакони това горене и пушилката да стане съвсем законна. Входирано е 3-то инвестиционно предложение, този път за изгаряне на биомаса.” – пишат от „Дишай Перник”.

Оформена е  бланка-възражение, която да  се подпълни и всеки, които иска да пусне в законовия срок.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени