Перничани се обединиха в битката против изгарянето на отпадъци в "Топлофикация"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 301 | Брой коментари 0
09:04 02.09.2019

Перничани се обединиха и в последните дни пускат много становища-възражение по инвестиционното намерение на „Топлофикация „ Перник да се горят отпадъци в топлоснабдителното дружество. В социалната мрежа, която от месеци се е превърнала в своеобразен коректив на всичко, което не се харесва на хората, беше изготвена бланка-становище, която всеки можеше да изтегли и да махне или допълни нещо, което го вълнува относно намерението.

Днес е последният срок в който всеки, неприемащ цялото инвестиционно намерение или определени части от него, може да подаде съответното становище в община Перник.

„ Да покажем първо, че има жители с мнение, които са готови да се борят за здравето си, а не само да чакаме някой друг да подобри живота ни.Бланката - становище  е адресирана едо Кмет, РИОСВ и РЗИ." - апелират активни перничани.

Както вече писахме,  всеки гражданин на Перник, който иска може да даде своето мнение относно намерението на “Топлофикация“ Перник да използва алтернативни горива. Община Перник ги постави на вниманието на хората преди седмици.

Целта е възможно повече хора да се запознаят с инвестиционното намерение на „Топлофикация“ Перник АД за  „Добавяне при работата на горивната инсталация – ТЕЦ Република за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива – биомаса, шисти и RDF – модифицирани горива, получени от отпадъци“.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени