Перничани пропищяха от вандалски прояви на младежи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 245 | Брой коментари 0
07:31 02.07.2019

Лятото вече започна и с началото му зачестиха изцепките на младежки компании. Весели тумби вечер се събират в междублоковите пространства, пият, пушат, вдигат шумотевица, захвърлят си боклуците от бирени кенчета и пластмасови бутилки, цигарени кутии, фасове където им падне. „Направихме беседка с пейки под едно от големите дървета пред блока, за да има вечер къде да приседнем на хлад, но от шумните младежки тайфи това е почти невъзможно. Всяко сутрин почистваме боклуците след тях. Поставихме и торбичка за отпадъците, надявайки се, че ще я използвает, но уви – това не се случва” сподели обитателка на един от 15-етажните блокове в „Твърди ливади”.

От полицията припомниха, че Паркът на предизвикателства има охрана, назначена от общината, но и патрулки обикаляли рйона. Нямаме обаче ресурс, за да има наши хора там непрекъснато, обясни зам.директорът на Областната дирекция на МВР Сашко Христов.

Той сподели, че служителите на реда работят и по още един изключително нагъл случай – потрошена от вандали пейка буквално на метри от сградата на полицията. За съжаление тя не е в обсега на видеонаблюдението, но работим по случая, обясни Христов пред журналисти на брифинга миналата седмица.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени