Перничани пред Министерски съвет в София: Тук сме! И ще ни чуят!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 5223 | Брой коментари 0
04:09 25.01.2020

Засилено полицейско присъствие в центъра на София, полиция и жандармерия на пост! И десетки перничани, които се събраха пред Министерски съвет за пореден протест.

Много хора от миньорския град пристигнаха в столицата с личните си автомобили, голяма част от протестиращите използваха жп и автобусен транспорт. Голяма част от хората са със светлоотразителни жилетки, носят националния флаг.

Както вече писахме протестът се организира от ИК „Спаси Перник“.

"Действията по спешно осигуряване на вода се чакат с надежда от всеки гражданин на Перник, но обществото ни следва да изисква докрай отговори на въпросите къде е водата от язовир "Студена" и кои са отговорните за кризата лица.", заявяват от сдружение "Дишай Перник", което също подкрепя проявата.
Недоволните продължават да настояват за оставките на регионалния министър Петя Аврамова и заместника й Николай Нанков, на ресорния заместник-министър от екоминистерството, както и на служители в Басейнова дирекция в Благоевград. Перничани искат още справедливи присъди за виновните за кризата лица.
Протестът е насрочен символично на 25 януари - денят, в който трябваше да започне 29-тия Международен маскараден фестивал "Сурва" и който бе отложен заради водната криза. На протеста има и представители на сурвакарски групи от региона

Към хората от Перник се присъединиха и жители от Бобов дол, които протестират срещу изгарянето на отпадъци


 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени