Перничани показаха в САЩ как се вечеря на пода на Бъдни вечер

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 675 | Брой коментари 0
08:13 24.12.2017

Българчета в САЩ посрещнаха Бъдни вечер с вечеря на пода. Традиционният обичай беше пресъздаден от възпитаниците на българскотоучилище в американския град Ричмънд.

Дядото на двата от участниците  Ясен и Калоян, пернишкият етнолог и историк Симеон Мильов се похвали за това в социалната мрежа. Децата на Мильов от години живеят зад  океана. Но не прекъсват връзката си с България и пазят всички български традиции. Самият Мильов винаги, когато ходи на гости при децата си помага с каквото може в българското училище да знаят повече за България.  Синът на Мильов Слави е донесъл бъдникът в училището.

По-голямата му внучка  Траяна  е музикален педагог в училището. То се посещава от около25 деца с родители българи, но на празника са били повече от 30, така че от постните ястия на земята са опитали и други хлапета.

За приятелите на Мильов във фейсбук гледката не беше изненада, защотовсички, които го познават нямат съмнение колко е силно посятото отнего семе на българщината.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени