mycomputer.BG

Перничани на протест заради водния режим

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 960 | Брой коментари 0
19:31 20.12.2019

Граждани на Перник се събраха на протест заради водната криза в града. Те заплашват да затворят един от пътните възли, който свързва магистрала "Струма" и магистрала "Люлин". Това би предизвикало транспортен хаос.

Протестиращите извървяха няколкостотин метра и стигнаха до кръгово в Перник. Те скандират, че искат вода. Засилено е полицейското присъствие. Напрежението се покачи, когато част от протестиращите се опитаха да преминат през полицаите.

Основните искания на хората са за оставка на министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, както и на министър Нено Димов.

Все още няма яснота за краен час на протеста. Хората не са притеснени от климатичните условия и студеното време. Бедственото положение в града беше отложено за утре. През тази седмица беше наложен по-строг режим - перничани получават вода от 16 до 22 часа. През периода на бедствено положение трябва да бъдат извършени ремонти на голяма част от водопреносната мрежа в Перник./ bgonair.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени