Перничани излизат на нов протест! Този път пред областната управа!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 323 | Брой коментари 0
07:28 26.11.2019

За нов протест се стягат перничани. Напрежението в града заради водната криза не стихва дни наред. Вчера на нарочна среща на граждани е решено да има втори протест, в работно време пред областната управа – споделя една от най-дейните защитнички на правата на перничани Надежда Димова. Към инициаторите за протестните действия се включва и Марио Антонов, когото хората познават покрай битките му да докаже, че яз.Пчелина се убива от безхаберието на институциите.

На протеста, който предстои за пореден път ще  бъдат зададени въпроси до отговорните институции и ведомства относно мерките, които са взети за решение на проблемите с водата, от протеста на 20.11.2019г. до сега.

Исканията на протестиращите са:

1.Оставка и понасяне на отговорност от Областната управителка Ирена Соколова.

2. Прокуратурата да обяви публично резултатите от досегашните проверки и даде прозрачност за разследването, за което сме сезирали.

3.Да  бъде гарантиран реален воден режим, който да бъде спазван стриктно,и да се отнася за всички в областта.

4.Да се установи причината, поради която режима НЕ СЕ СПАЗВА в момент на криза, както и виновниците допуснали разхищението на водният ресурс да понесат наказания.

5.Да има допълнителни аварийни екипи, които ако не могат да се назначат, то поне да се извикат на помощ, и да се спрат течовете, които и в момента ги има.

6. Вяра Церовска да понесе солидарна отговорност, заради неглижирането на проблема с водата.

В момента се подготвят документите за входиране искането за протест и денят ще бъде обявен на перничани.

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени