Перничани блокираха пътен възел "Марина бара" в първият от поредицата протести, които обещават

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 24.03.2018 | Прочитания 3438 | Брой коментари 0
13:01 24.03.2018

Жителите на пернишкия квартал „Марина бара” изпълниха намеренията си и днес блокираха  пътен възел „Марина бара”. Възрастни хора, младежи и деца застанаха на пътя и не позволяваха на автомобилите да продължат пътя си. Пропусна се само линейка с пациент на диализа  и хора от траурна процесия. 

„Днес сме тук, защото е крайно време някой да ни чуе. И това няма да е последното ни подобно действие. Ще излизаме и ще затваряме пътя всяка събота, докато не видим багери или някаква техника, която да работи по улиците” – споделиха протестиращи.

Хората са категорични, че общината трябва да обърне внимание на десетките живеещи на улиците „ Марина бара” , „Горски извор”, „Градище”, Самодивска”, „Черковна”.. Всички власти идват и ни обещават пътя да се оправи, всичко остава само с обещания. Улиците не са асфалтирани, дупките и калта превръщат ходенето по тях в занимание с повишена трудност.

На протеста стана ясно, че за квартала е имало обществена поръчка и за изграждане на водопроводна мрежа и за инфраструктурата. Те са спечелени, има фирми, но никой не работи.

„Къде са хората от общината? Защо никой не дойде да застане пред нас. Извиненията, че няма пари не са сериозни. Има пари за разни културни изпълнения, певци, фестивали, а няма пари за хората от града.Обмисляме и ако трябва  ще преместим протестите си пред  общинската управа- докато не ни чуят” – категорична е Елица Василева, една от организаторките на протеста.

За отбелязване е факта, че нямаше никакво напрежение сред шофьорите, които наближавайки пътния възел виждаха, че той е блокиран. Автомобилите се обръщаха в търсене на други обходни пътища. Полицията също беше на мястото си.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени