Пеле не пожела да тегли жребия за Мондиала

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 577 | Брой коментари 0
15:00 05.12.2013

Футболната легенда на Бразилия,  Пеле отказа да участва в тегленето на жребия за Световното първенство в Бразилия през 2014 г. Звездата е била лично помолена от  президента на страната Дилма Русеф, но отказал с аргумента че „ ще се чувствам не комфортно , ако изтегля лош жребий за Бразилия“.

Краля на футбола е известен осен с футболните си изяви и с каръка в лотарии и други игри на късмета. Освен това Пеле никога не успява да познава и изходите от футболни мачове и краиният победител в дадено първенство. В Бразилия тези хора са наричани „пе фриу“ което буквално преведено е „студен крак“. Този прякор едва ли важи за Пеле, но никой фен на Бразилия дори самия той не би рискувал с толкова важно нещо за страната си.

През 1994 г. Кралят на футбола предрече, че световен шампион ще стане Колумбия,  през 1998 г.  Испания, а през 2002 г. Аржентина или Франция. Всички тези отбори изхвърчаха от Мондиала още в най-ранен стадий. Самият Пеле призна"Вече не правя прогнози. Никога не се сбъдват!" Явно самият той много вярва че е дошъл момента неговата страна да стъпи отново на световният футболен връх и затова не иска да я урочаса.

Жребият за СП 2014 ще се тегли на 6 декември в бразилския курорт Коща ду Сауипе, щат Баия. Мондиалът ще се състои от 12 юни до 13 юли 2004 г., като мачовете ще се играят в 12 от бразилски градове.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени