mycomputer.BG

Педиатър за новите условия в училището: Важно е да не навредим психиката на учениците!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 294 | Брой коментари 0
08:04 14.09.2020

Д-р Гергана Николова коментира предизвикателствата, които предстоят с началото на новата учебна година. Според нея акцентът се поставя върху физическото здраве, но не бива да се пренебрегва и психическото.

"Доказано е, че най-добрият ефект е носенето на маска и от двете страни. Да, навън по някакъв начин трябва да има носене на маски. Голямо е предизвикателството", заяви специалистът.

"(Децата, бел. ред.) трябва да се научат, че ако маската падне на земята, не бива да се слага. Ако падне на земята – няма смисъл да я слагат. Ако ще си разменя маската с Иванче, няма смисъл отново", подчерта д-р Николова.

Тя отправи критика към поставянето на санитарни изисквания в училище, с които се прекалява. Даде за пример изолаторите за болни ученици.

"Това ми звучи на мен лично като канцлер. За мен е прекалено. Има сестрински кабинет, лекарски кабинет, където това дете може да изчака идването на родители. Това едно дете да бъде поставено в изолатор, ще бъде като наказание. Много е важно да не навредим психиката", категорична е д-р Николова./Новини бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени