Павилионите на Lafka ще станат вестникарски репове

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 236 | Брой коментари 0
04:17 27.02.2020

Водят се преговори с кметовете местата на затворените павилиони на Lafka да бъдат отпуснати за репове, така че хората да има откъде да си купуват печатни издания, заяви министъра на транспорта Росен Желязков в началото на днешното правителствено заседание.

 "Мисля, че отговорихме на техните въпроси и притеснения. В момента се организират взаимоотношенията с издателите и търговците. „Български пощи“ ще бъдат разпространителят в ситуацията, в която досегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си. В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент, тъй като той генерира дефицит", отбеляза Желязков.

Според него тази идея станала актуална, защото издателите са изразили притеснения, че досегашните атрактивни като локация места за продажба на вестници и списания, каквито бяха бутките на Lafka, вече са затворили. Според тях за разпространението на печатните издания трябвало да се открият подобни магазини, на популярни за потенциалните читатели и купувачи места.

Според транспортния министър в рамките на няколко месеца размерът на дефицита ще бъде анализиран, като разликата между приходи и разходи ще бъде поета от държавния бюджет по Закона за публичните предприятия като услуга от общ икономически интерес.

"Държавата ще дотира издаването на вестници през разпространението им", посочи премиерът Бойко Борисов.

От 1 март разпространението на вестници ще се поеме от "Български пощи", като ще бъде намалена отстъпката, която издателите дават на разпространителите, а бюджетът ще покрива загубата на пощите от тази дейност./offnews.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени