Патриотите внесоха сигнал срещу ДОСТ до Цацаров

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 09.11.2017 | Прочитания 251 | Брой коментари 0
08:20 09.11.2017

Обединените патриоти са внесли днес сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров "за това, че Местан и ДОСТ предявиха претенции към българската държава за признаване на турско малцинство у нас, което е в противоречие с конституцията и законите на страната". Това съобщи в кулоарите на Народното събрание депутатът Юлиан Ангелов.

 "Считаме, че в НПК има достатъчно текстове, по които Местан и други политици от неговата партия могат да бъдат подведени под отговорност", обясни той.

 Според Патриотите тези изказвания разделят обществото, ДОСТ разделя българските граждани на расов, религиозен или друг етнически признак, което е недопустимо.

"Надяваме се българската прокуратура наистина да вземе мерки и да докаже за кого работи Местан и ДОСТ и тази партия да бъде забранена в България, а хората, които обслужват чужди национални интереси, да бъдат преследвани от закона", каза Ангелов.

 Той припомни, че при формирането на новата формация на Лютви Местан също са внесли сигнал тя да не бъде регистрирана от съда, защото са подозирали, че ще обслужва чужди национални интереси. Това вече е очевидно и факт, коментира депутатът от Обединените патриоти./Дарик

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени