mycomputer.BG

Парламентът гласува вота на недоверие на извънредно заседание

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 190 | Брой коментари 0
08:08 21.07.2020

 

Парламентът се събира на извънредно заседание, за да подложи на гласуване вота недоверие срещу кабинета „Борисов 3”.

Това е общо пети опит на БСП да свали правителството и втори по темата за корупцията. Вчера депутатите проведоха двучасови дебати, отново заседавайки извънредно в началото на седмицата, на фона на нестихващите граждански протести в столицата и други големи градове на страната.

Управляващите са категорични, че управляващото мнозинство, сформирано между ГЕРБ и „Обединени патриоти” е стабилно и лесно ще осигури 121 гласа, за да запази целостта на кабинета, който да довърши мандата си и да изпълни докрай управленската програма.

Подкрепа за правителството заяви и партия „Воля”, откъдето отказаха да дадат рамо на усилията на левицата да свали кабинета и заявиха, че ще направят това само ако е придружено с „вот на недоверие за цялата система” и стартирането на процедура за импийчмънт за президента Румен Радев.

Въпреки че не изрази мнение в днешния дебат, при различни медийни изяви представители на ДПС подчертаха, че партията им ще подкрепи вота, защото е опозиция в настоящия парламент.

Началото на пленарното заседание е от 11.30 часа./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени