Парк в Истанбул ще носи името на Наим Сюлейманоглу

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 200 | Брой коментари 0
13:22 11.01.2018

Паметта на починалия на 18 ноември 2017-а легендарен щангист, олимпийски и световен шампион Наим Сюлейманоглу ще бъде увековечена в истанбулския квартал "Авджълар", който е компактно населен с изселници от България.

Един от големите паркове в квартала ще носи името на покойния щангист, съобщава БТА. Предложението бе направено от кмета на "Авджълар" Хандан Топрак Бенли, единствената жена кмет в мегаполиса Истанбул.

То бе прието единодушно от членовете на общинския съвет. По този начин Хандан Топрак Бенли изпълни обещанието си, дадено на церемония в памет на щангиста, организирана по нейна инициатива в културния център Баръш Манчо в "Авджълар".

Тогава тя се зарече, че името на Наим Сюлейманоглу ще бъде увековечено на улица или парк в общината.

Покойният Сюлейманоглу бе наш съгражданин в "Авджълар". Той прослави нашата родина пред света, затова се гордеем с него. И сега като именуваме на него един от най-хубавите паркове в нашия квартал, вярваме, че ще служи за пример и на бъдещите поколения, ще ги вдъхновява за спортни дейности, заяви Бенли.

Също по инициатива на кмета всяка година датата на кончината на Наим Сюлейманоглу - 18 ноември ще се отбелязва като ден в негова памет в "Авджълар"./Новини бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени