Lotus homes

Пандемията се отразява на психиката на една трета от децата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 336 | Брой коментари 0
08:43 12.02.2021

Почти една трета от децата в Германия страдат от психични проблеми, преди да е изтекла година от началото на пандемията от Ковид-19, съобщи ДПА.

Втората оценка в рамките на изследването COPSY на университетския медицински център Хамбург-Епендорф показа, че страхът и тревожността се увеличават и все по-често се наблюдават симптоми на депресия и психосоматични оплаквания.

Качеството на живота на децата в Германия, която остава вече месеци под карантина и училищата са затворени, се влоши много, заяви ръководителят на изследването Улрике Равенс Зиберер.

За проучването от средата на декември до средата на януари над 1000 деца и тийнейджъри са попълнили въпросници в интернет. Обхванати са деца на възраст от 7 до 17 години.

Децата от семейства в неравностойно положение или на мигранти са под особено силно психологично напрежение.

"Резултатите ни още веднъж потвърждават, че който е бил в добра форма преди пандемията . . . и се е чувствал в безопасност и с подкрепа в семейството, ще премине добре през нея" - каза Равенс-Зибергер.

Тя призова за по-надеждни концепции за подкрепа на децата от рискови семейства, както и училищата да останат в пряк контакт с учениците, докато обучението е дистанционно./Източник: БТА  

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени