Пампорово открива ски сезона с безплатни лифтове

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 824 | Брой коментари 0
18:58 04.12.2018

Пампорово ще открие ски сезон навръх студентския празник 8 декември, обяви изпълнителният директор на родопския курорт Мариян Беляков. По традиция на този ден всички лифтове и влекове ще са безплатни. Предвид снежната обстановка ще бъдат отворени около 40% от пистите. Зоната "Мечи чал" обаче ще бъде пусната по-късно, защо е засегната от природните бедствия тази година и още не е оправена.

Специално за студентите ще бъде организирано и второто издание на "8 декември - Фестивалът", за което се очакват над 2000 студенти от цялата страна. Само от София те ще бъдат над 900 души. За тях ще бъде изградена "парти" шатра при хотел "Малина". За празненствата са привлечени над 15 от известните изпълнители на хип хоп, аренби и поп фолк музиката, а за тези, които не понасят тези жанрове ще има кътчета с класика в два от най-големите хотели.

За новия сезон ще бъдат открити нови детски и туристически центрове, там ще има пълна информация за състоянието на ски трасетата. Цените за лифт карти Пампорово - Мечи чал са 58 лв. (с 3 повече от миналия сезон), но от 9 до 22 декември се пускат промокарти по 37 лв.

Топсъбитието на сезона за Пампорово ще е конгресът на "Интерски" - световното сдружение на ски и сноуборд учителите от 17 до 23 март. В него ще участват над 1000 представители на 30 страни. Освен лекции и занятия, инициативата ще има и благотворителен характер със събиране на средства за обучение на над 100 деца, лишени от родителски грижи. За него ще бъдат изградени 4 специални зони, като детската за сноуборд ще бъде направена със съдействието на делегацията на САЩ. На форума ще бъдат обсъждани и възможностите на България за домакинство на младежката зимна олимпиада. Курортът инвестира 1 млн. лева в това събитие, но от ръководството се надяват и на държавна помощ за провеждането му.

Мариян Беляков отбеляза, че се очаква ръст с около 10-15% на чуждестранните туристи този сезон, а на тези от Ирландия - с над 20%. Ирландска фирма е поискала дори и да наема сграда за пъб в курорта, която да работи цяла година. "Нашият проблем не е ръстът на туризма, а това, че вече не ни достига леглова база, коментира Беляков. - За да я увеличим сме закупили хотел с около 1200 места, построен, но недовършен. В нашия курорт нямаме проблем с кадрите, задържаме служителите и работниците през целия сезон, няма текучество. Наистина им увеличихме заплатите, може би това е причината./Монитор

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени