Паметник на д-р Стамен Григоров ще има в Трън

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 226 | Брой коментари 0
09:00 09.07.2019

Паметник на откривателя на млечнокиселата бактерия, която предизвиква ферментацията на киселото мляко д-р Стамен Григоров, който е роден в трънското село Студен Извор в община Трън, ще бъде построен. Това увери кметът на община Трън Цветислава Цветкова. Това тя заяви в отговор на отправените упреци от земляческото дружество в Трън, че все още не е осъществена идеята, която е тръгнала от него, в Трън да се построи паметник на д-р Стамен Григоров.

„До сега няма случай да не сме подкрепили идея, която е свързана с историята на нашата община, независимо от това кой е нейният инициатор. Що се отнася до паметника на д-р Стамен Григоров, искам да подчертая, че всичко свързано с неговата личност се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров”, чиито председател е Ирена Иванова. В тазгодишния бюджет заложихме средства за изграждането на паметника на Гюрга Пинджурова. В бюджета догодина ще предвидим средства за изграждането на паметника на д-р Стамен Григоров. Ние нямаме нищо против като общинско ръководство в изграждането на паметника на д-р Григоров да се включат колкото се може повече хора или фирми. Опитът ми показва, че когато се стигне реално до изграждането на някакъв паметник и са необходими средства затова, то те се осигуряват единствено от общината”, заяви кметът на община Трън.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени