Пак не гласуваха програмата за разпореждане с общинско имущество

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 185 | Брой коментари 0
03:54 05.03.2020

Програмата за разпореждане с общинско имущество не беше приета и на второ четене от съветниците в Перник на извънредното заседание днес.

Преди началото на гласуването съветникът Петър Басмаджиев беше категоричен,че  програмата на практика е 95% същата от миналото управление и няма логика да не се приеме. Ако има някакви възражения по точки, нека се гласуват, но да не се спира работата. Андрей Павлов от ГЕРБ контрира, че не било същото, а ставало въпрос за 700 000 лева, които , ако не дойдат от изпълнението на тази програма, ще се стигне до дефицит и нови дългове. От левицата очаквано обявиха,че ще подкрепят програмата. Техните гласове обаче не стигнаха и при гласуването програмата „падна”.

„Програмата за разпореждане с общинско имущество съставлява една неразделна част от бюджета. Сега за всеки отделен имот, който се отчуждава, за всеки отделен имот, който се пуска на търг ще трябва да се пишат отделни записки, които да минават през общински съвет. Това  увеличи бумащината съществено. В закона за общинската собственост има изричен запис, че „Общинският съвет приема програма за управление на общинската собственост, не по късно от приемането на бюджета за съответната година. Отново за жалост по чисто политически съображения се намираме в интересна правна ситуация. В която сме поставени от Общински съвет. „ – каза зам.кметът Стефан Кръстев.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени