Пак напрежение около язовир „Студена“! Този път заради взривни дейности на кариерите!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1147 | Брой коментари 0
07:53 12.06.2020

Жители на село Боснек настояват отговорните държавни институции да направят проверки и съответно да се вземат мерки срещу взривовете, които се правят на кариерите над село Студена. Хората са категорични, че силните  взривове идващи от кариерите  се усещат много осезаемо  в последните месеци и са многократно по силни от обикновено.  Най-притеснителното е, че кариерите се намират едва на 2 километра по права линия от язовирната стена на яз. Студена

„Тези взривове могат да доведат до непредвидими последици за целостта на язовирната стена!Геоложки погледнато, целият район е прорязан от многобройни основни и оперяващи  разломи, включително и в чашата на яз. Студена и подобни мощни взривни дейности представляват изключително сериозна опасност за яз. Студена и косвено за  хората в гр. Перник!

Неколкократно са уведомявани устно през последните месеци отговорните държавни институции, но до този момент няма никаква реакция, защото взривовете продължават със същата интензивност и сила! (последно регистрирани на 5 юни, вечерта“ – пише Ат.Русев.

Напомняме, че преди малко повече от две години жители на Студена блокираха пътя пак протестирайки против дейността на кариерите.


 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени