Пътна полиция Перник с апел към водачите: Шофирайте със съобразена скорост!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 202 | Брой коментари 0
13:03 17.04.2018

От 16 април до края на седмицата (22 април) на територията на България респективно и Пернишка област се провежда операция на Пътна полиция за контрол на скоростта. Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни, членки на  Европейски съюз. 

В региона, контролът ще бъде масиран, по всички пътища, в това число и третокласната и четвъртокласната мрежа. Утре от 06,00 ч. до 06,00 ч. на 19 април ще се проведе непрекъснат контрол по пътищата на областта. Ще бъдат включени всички средства за измерване на скоростта.

„Скоростта е един от основните фактори за възникване на тежки пътни инциденти. Това е и причината TISPOL да заложи в графика си ежегодно да се провеждат по две операции за контрол на скоростта“, припомнят от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник  Налага се изводът, че у нас превишаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и причини за пътнотранспортни произшествия. „Това е и повода отново да се обърнем към водачите с апел да шофират със съобразена скорост и да проявяват повече толерантност на пътя. Само така, с общи усилия и отговорност, можем да намалим тежките пътни инциденти“ заключават служителите на реда.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени