Първоюнска изложба на децата от Ателието при Художествената галерия Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 01.06.2018 | Прочитания 297 | Брой коментари 0
13:52 01.06.2018

Традиционна първоюнска изложба на възпитаниците на Ателието при  Художествената галерия-Перник  бе открита днес пред Детския отдел на Регионална библиотека „Светослав Минков". 28 картини, рисувани от малките художници на Снежана Велинова, красят пространството с весели краски, интересни сюжети и показват художествените умения на децата.

Експозицията за 1-ви юни е традиционна за библиотеката и галерията, а първите, които я видяха,  бяха деца от 12-то ОУ „Васил Левски". Първокласници, третокласници и четвъртокласници от училището разгледаха преди това Художествената галерия и научиха какви картини се съхранява във фонда на галерията.

В изложбата на Ателието със своя картина участва и първокласничката от 12-то училище Дамяна, която  посещава заниманията при Снежана Велинова.

Децата разгледаха и книжките в Детския отдел, а най-малките научиха как могат да станат читатели на библиотеката.  Най-любопитното дете днес бе третокласникът Виктор, който поиска да разгледа и Читалнята за възрастни, както и да надникне в хранилището на библиотеката.  

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени