Първият модулен паркинг в България е факт!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 385 | Брой коментари 0
17:12 10.01.2020

Първият модулен паркинг в България бе открит с водосвет в Пловдив. Лентата прерязаха областният управител Дани Каназирева и един от собствениците - рали шампионът Костадин Щерев.

Съоръжението се намира непосредствено до Сточна гара в Пловдив, изградено е изцяло от метални модули на 7 етажа. Капацитетът му е 15 автомобила, но при интерес може да бъде разширено с още нива и модули на ширина, обясни един от собствениците Димитър Иванов.

Такива съоръжения са познати от десетилетия в Япония и САЩ. То дава възможност за улесняване на трудното паркиране в големите градове.

Първият такъв паркинг е от 1920 година в Ню Йорк, посочи по-рано днес Щерев в интервю за предаването „Преди всички“. Той подчерта, че паркингът е напълно подвижен и се сглобява за 20 дни. Според него такова съоръжение би улеснило паркирането и у нас.

„Самото съоръжение е роботизирано. Има всички видове защити, така че потенциалният клиент в момента, в който спре автомобила, да се чувства спокоен, че колата е защитена. Когато модулите са сложени на определени места, където има проблем с паркирането и движението, прибирането на автомобила става много бързо. … Когато има модулен автоматичен паркинг, клиентът спира на обозначеното място за паркиране, слиза от автомобила, заключва го и той се прибира на място, така че да е защитен и да не пречи на никой. Няма маневри, няма случай някой да е спрял накриво. Автомобилът се прибира автоматично - самата машина определя дължината и височината на колата и я прибира на точно определено място“, обясни Костадин Щерев.

Той отбеляза още, че цената за този паркинг не се различава от тези на останалите паркинги в центъра на Пловдив.

Паркингът работи 24 часа, има охрана и видеонаблюдение, а съоръжението издържа на бури и силен вятър. „Идеята ни е да направим съвкупност от модерно и лесно паркиране, което не заема много място, а същевременно всеки момент знаеш какво се случва с колата ти“, коментира рали състезателят Костадин Щерев.

Вече обмисляме 6 места в район „Централен“, където биха могли да се поставят такива паркинги, обясни зам.-кметът на района Тошо Пашов./БНР

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени