Първата санирана сграда в Перник, в която е извършена реконструкция на старата вертикална отоплителна инсталация, беше открита официално днес

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 21.08.2017 | Прочитания 1514 | Брой коментари 0
20:26 21.08.2017

С тържество днес беше официално открита обновената по  сгради 15-етажна сграда на блок № 58 на ул. "Благой Гебрев" в пернишкия квартал "Изток". На тържеството присъстваха много официални лица, сред които зам.министърът на регионалното развитие и благоустройство Милена Крумова. Тук беше кметът Вяра Церовска и нейният  екип, представители на фирмите изпълнители на дейностите по санирането и обновяването на сградата. Блокът е първата сграда, в която е извършена реконструкция на старата вертикална отоплителна инсталация чрез изграждане на нова комбинирана хоризонтална отоплителна система, автоматично балансирана и енергийно оптимизирана, с индивидуално измерване на месечния разход на топлина за всеки апартамент. От сдружението на собствениците благодариха на всички, благодарение на които красивата сграда и далеч по-добрите условия за живот в нея са факт. Тяхната следваща крачка ще бъде да се организират и да превърнат в зелени площи пространството около блока.

 Зам.министър Крумова си пожела в Перник да има още много такива красиви сгради. Тя предложи на хората от блока да го снимат и да участват в конкурса на вестник 24 часа. За красива сграда. Тя пожела  стопаните да пазят и обичат това, което са направили. Направеното да е по дългосрочно и устойчиво.

„Виждам блока зад нас, виждам блока отсреща, виждам, че не сме просто мечтатели. Ние сме строители на този град. Знам, че ще го променим с общи усилия. Зная колко  трудно беше хората да повярват, че промяната идва и се случва. Тя е тук до нас и тя ще промени нашия живот. Заедно ще променим и средата около блока, заедно ще направим още много промени” – каза кметът Вяра Церовска.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени