Първата копка на новото кръстовище в квартал "Изток" е факт, изпълнител е ДЛВ ЕООД

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2727 | Брой коментари 0
13:42 26.06.2019

Първа копка на един от изключително значимите за Перник проекти за изграждане на кръгово кръстовище в кв. „Изток“ беше направена днес. На церемонията присъства кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът й.

"Обектът ще облекчи трафика в един от най-натоварените участъци – улиците „Юрий Гагарин“ и „Благой Гебрев“ при влизане в града. При пресичането на двете основни пътни артерии ежедневно се образуват големи задръствания във времето между 7.30 и 8.30 ч. и 17.30- 18.30 ч. Оттук преминава и голяма част от пътникопотока към столицата", посочи Вяра Церовска.

Стойността на обекта е 1 822 272,19 лв с ДДС. В проекта освен изграждане на пътната част е предвидено и правене на водопровод по ул. „Юрий Гагарин“ с дължина 271м , битов канал Ф400 172м ,дъждовен канал Ф-1000174м и Ф 200 134м. Предвидено е ново улично LED осветление с изграждане на нова тръбна мрежа и шахти. Изпълнител на проекта е фирма ДЛВ ЕООД, а строителен надзор - Булстрой контрол Инженеринг. С построяването на кръговото кръстовище ще се подобри пропускливостта и безопасността на движението както на моторните превозни средства, така и на пешеходците.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени