Първата частна детска градина в Перник вече е факт! Ще приема хлапета от 1 септември

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 4013 | Брой коментари 0
23:16 31.07.2017

Новата детска градина се помещава в сграда на ДГ”Пролет”в кв.”Ралица”.Решението за отдаване под наем на общинската собственост  бе взето на заседание на местния законодателен орган през януари тази година.Тогава се противопоставиха различни мнения,изказани от политическите формации в ОбС-Перник. В крайна сметка местните законотворци постигнаха консенсус,като стигнаха до извода,че помещенията трябва да се отдадат под наем,за да не стоят празни и да не се разграбват,а същевременно в кметството ще влизат приходи.Предназначението на сградата се запазва,като по този начин има защитен обществен интерес и същевременно общината запазва собствеността си,споделиха тогава общински съветници.

      Сега сградата е след основен ремонт,подменени са ВиК и ел.инсталациите.Новите санитарни възли са съобразени с възрастовите групи на малчуганите,които ще посещават детското заведение. Заниманията ще са целодневни с гъвкаво работно време и възможност за дневни, седмични и месечни посещения. Програмата, по която ще работят педагозите предлага иновативна технология на възпитание и обучение в малки групи. Чрез активни игри, с включени елементи от Валфдорска педагогика и педагогика Монтесори, чуждоезиково обучение, екологично и творческо възпитание.В среда, близка до семейната, децата ще са обгрижени и обичани от екип от професионалисти,които сега са на допълнително специализирано обучение.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени