mycomputer.BG

Пълен абсурд! Пернишки кардиолог „изпита на гърба си“ схемата на фалшивите хоспитализации в „Пирогов“!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2404 | Брой коментари 0
15:49 27.07.2021

Съобщение от НЗОК за финансово и административно наказание е получил известният пернишки кардиолог д-р Александър Алексиев. Причината е повече от абсурдна: пациент, дошъл на вторичен преглед в кабинета му се оказал по същото време хоспитализиран в „Пирогов“ за постковид лечение.

„По време на първия кардиологичен преглед пациента не е бил хоспитализиран. Нормално е да му се даде дата за вторичен, контролен преглед. Справка на касата обаче показва, че по време на контролния преглед пациента е бил хоспитализиран в „Пирогов“ с остър хроничен пиелонефрит. Пациентът беше на преглед при мен на 11 юни, а е бил на „легло“ в Пирогов от 9 юни. Не мога да нося отговорност за това, че някой се води на легло в болница, а е дошъл на редовен контролен преглед при мен. Сигнализирал съм всички съответни институции, пуснал съм жалба и до министерството на здравеопазването. Подобни неприятни изненади със сигурност ще има и за още мои колеги, които просто са си вършили работата“ – каза за сайта ни д-р Алексиев.

Той беше категоричен, че проблемите  с фиктивни хоспитализации трябва да се разнищят докрай. Лекарите са призвани да спасяват животи, да носят отговорност за пациентите си. Но за да го правят, трябва да разчитат на адекватна система в здравеопазването. Явно в тази система има „пробойни“, които трябва да се отстранят.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени