mycomputer.BG

Отпускат още 250 хил. куб м вода от язовир "Студена" за перничани

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 369 | Брой коментари 0
08:23 25.06.2020

Във връзка с постъпило искане от "ВиК"-Перник министърът на околната среда и водите Емил Димитров утвърди изменение в Месечния график за ползване на водите от комплексните и значими язовири за месец юни, с което се отпускат допълнително 250 хил. куб. метра вода от язовир "Студена" за питейно-битово водоснабдяване на гр. Перник. Така общо разрешените за използване за питейно-битово водоснабдяване обеми от язовира за месец юни стават на 1.050 млн. куб. метра, съобщи пресцентърът на МОСВ.

Съгласно предоставената справка от "ВиК" Перник за състоянието на яз. "Студена" наличният обем в язовира към вчерашна  дата е 20.700 млн. м3. Наличният полезен обем за използване за питейно-битово водоснабдяване се увеличава и е 18.300 млн. м3. При така достигнатия обем на запълване, съгласно разработените от НИМХ правила за управление на водите в яз. "Студена", е допустимо да се подава без ограничения вода за питейно битово водоснабдяване, но при условие да не бъде надвишаван годишният лимит.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени