Отново блестящ успех на учениците от ПГИ - гр.Перник! Веселин Николов и Денислав Димчев с първо място на Националното състезание по информационни технологии "Джон Атанасов"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2228 | Брой коментари 0
14:03 03.12.2017

Веселин Николов и Денислав Димчев от Професионална гимназия по икономика – гр. Перник, спец. „Икономическа информатика“, спечелиха първо място в категория „Приложни програми“ на Националното състезание по информационни технологии „Джон Атанасов“. Националният есенен турнир се проведе от 01 до 03 декември в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади – гр. София. Главни организатори на националното състезание са: Министерство на образоваието и науката, РУО – гр. София и НПМГ. Участваха почти всички училища в България, изявени в сферата на информационните технологии. Дванадесетокласниците от ПГИ се представиха впечатляващо със своя проект Child Status и бяха класирани на първо мястоне само от компетентното жури, но и оценени от цялата публика с бурни аплодисменти за представянето си. Те получиха и многобройни награди от спонсорите на турнира.

Друг голям успех на този есенен турнир постигнаха Валентин Юлиянов и Антон Свиларски – също дванадесетокласници в ПГИ – гр. Перник, спец. „Икономическа информатика“. Те завоюваха престижното четвърто място в категория „Интернет приложения“. Валентин и Антон се явиха със своя проект “Защити ме!“ и се представиха достойно в конкуренцията на едни от най-добрите свои връстници от цяла България.

Професионална гимназия по икономика се представи и с още един проект на това състезание, който също влезе в топ 10 на България. Адриан Росенов и Станислав Владимиров показаха своята 3D игра „Възраждането“ в категория „Приложни програми“ и също се представиха достойно на това силно и престижно национално състезание по ИТ.

Ръководител на младите специалисти е Людмил Велинов – ст. учител по професионална подготовка в ПГИ – гр. Перник. В последните години неговите ученици записват успех след успех в ъв всяко състезание, в което участват. Благодарение на него за Перник се говори като за една от „ковачниците” на млади програмисти. Следващата цел на възпитаниците на г-н Велинов е достойно представяне на Националната олимпиада по информационни технологи, което ще бъде гордост не само за училището, но и за цял Перник.

 

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени