Отново безредици в Египет

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 29.01.2013 | Прочитания 678 | Брой коментари 0
09:55 29.01.2013

 

Въпреки наложения полицейски час, масовите сблъсъци в Египет продължиха. Атакувани бяха няколко полицейски участъка и отново се съобщава за жертви на безредиците.

Опозицията недоволства от авторитарното управление на президента Мохамед Мурси. В три провинции е забранено да се излиза на улицата между 21:00 часа и 06:00. В градовете по протежението на Суецкия канал, в които президентът Мохамед Мурси наложи полицейски час, имаше многохилядни протести. В Порт Саид, Исмаилия и Суец демонстрациите продължиха цяла нощ.

Най-малко двама бяха убити, а ранени имаше в няколко града. Президентът изпрати армейски части в размирните провинции като войниците имат правото да извършват арести. Противниците на Мурси го обвиняват, че действа като предшественика си Хосни Мубарак, който използваше армията, за да се задържи на власт.

Международната общност гледа с притеснение на радикализиращата се обстановка в най-многолюдната арабска държава. Мирният договор между Египет и Израел се разглежда като една от малкото гаранции за мир в Близкия Изток.

 

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени