Отнеха лиценза на Кубрат Пулев в Калифорния!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 592 | Брой коментари 0
10:14 29.03.2019

Българският боксьор Кубрат Пулев остана без лиценз в щата Калифорния, поне временно. Това става след решение на Атлетическата комисия в щата Калифорния.

Институцията е преценила, че за момента правата на българина трябва да бъдат отнети, заради целувката, която той си позволи по време на интервюто си с репортерката Джени Суши.

Кобрата няма право да провежда мачове в американския щат, а следващото заседание на комисията е на 14 май.

Репортерката реши да си търси правата след случката и нае доста сериозен адвокат в лицето на Глория Олред.

"Щатската спортна комисия на Калифорния е ангажирана в одобряването на събитията където хората от всеки пол се уважават като състезатели, репортери и фенове. Ние приемаме този инцидент много сериозно. Във вторник Пулев беше уведомен, че преди да може отново да получи лиценз да се бие в Калифорния ще трябва да се яви пред комисията и да демонстрира, че той се съобразява с този принцип на респект", се казва в изявлението на комисията.

На фона на този скандал все по-вероятен става мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световната титла във версия IBF.

Новината беше обявена от личния импресарио на британеца Еди Хърн. Българинът е задължителен претендент в тази версия и може да загуби този статут единствено при поражение в някой от следващите си мачове до провеждането на сблъсъка.

Хърн коментира какви са плановете на клиента му за предстоящите около 12 месеца след боя му с Джарел Милър на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън". Очаква се Джошуа да проведе две защити на световните си титли.

Първата от тях ще е във версия WBO и ще е с украинеца Олександър Усик, като се очаква да се проведе през ноември тази година, само ако не се уреди мач с Уайлдър, каквито са 99.9% от очакванията. След това идва ред и на втората защита, която ще е с Пулев и е гласена за началото на 2020 г.

Засега Хърн не дава конкретен срок за такъв мач, но се очаква той да е в края на март или началото на април. Така че на практика може да започне обратното отброяване на мач на Кобрата за световната титла на Антъни Джошуа.

Интересното е, че в лагера на британеца изобщо не са притеснени от извънспортните проблеми на Пулев, който сега е подложен на шокиращ съдебен процес и репортерката Джени Суши. Така че по всичко изглежда, че мач ще има, стига дотогава Кобрата да записва само победи на ринга./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени