mycomputer.BG

Отменя се масовото изкачване на връх Руй

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 234 | Брой коментари 0
08:08 12.06.2020

Тазгодишното масово изкачване на връх Руй от двете страни на Българо-сръбската граница се отменя. То беше насрочено за 20 юни, но поради удължаването на извънредната епидемична обстановка няма да с е състои, съобщи председателят на Трънското туристическо дружество Руслан Зарев.

Проявата е съвместна инициатива на туристическата организация на сръбската община Бабушница, туристически клубове от Сърбия и България, както и общинските администрации на Бабушница и Трън. Ежегодно в похода към върха се включват туристи от цяла България, а през последните няколко години освен българи и сърби в изкачването участват и туристи от Северна Македония.

Заради пандемията ситуацията все още е неясна, динамична, съществува риск при струпването на толкова много хора, сред тях и много чужденци, каза Руслан Зарев. Затова организаторите от Трън се взели решение тазгодишното 11-о поред издание да не се състои. Такова решение има и от сръбска страна.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени