Отложиха гласуването на оставките на тримата министри

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1107 | Брой коментари 0
09:38 13.09.2018

Парламентът няма да гласува промените в състава на правителството днес. Това стана известно от думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание в четвъртък. Тя обясни, че в деловодството на парламента не е постъпил указ на президента за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Поради това Младен Маринов не може да бъде избран за министър на вътрешните работи. Оставките на министрите и назначаването на техни наследници на поста трябваше да бъде точка втора от дневния ред на парламента. Ако указът на президента постъпи в парламента, точката ще бъде включена отново в дневния ред, уточни Караянчева. Депутатите продължават работа с разглеждане на върнатите от президента промени в Административнопроцесуалния кодекс.

По искане на министър-председателя в последния ден на август оставки подадоха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на транспорта Ивайло Московски. На брифинг след това Радев и Нанков изтъкнаха, че с този акт поемат политическа отговорност за трагедията край Своге на 25 август, когато при автобусна катастрофа загинаха 17 души.

След заседание на Коалиционния съвет в първия ден на тази седмица премиерът Бойко Борисов обяви решението на управляващите тримата подали оставки министри да бъдат освободени. Министър-председателят представи в понеделник и своите предложения за нови министри на местата на подалите оставка. Борисов номинира настоящия главен секретар на МВР Младен Маринов за министър на ведомството. За министър на транспорта е предложен заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. За бъдещ регионален министър пък премиерът предложи настоящия депутат от ГЕРБ Петя Аврамова.

Вчера Министерският съвет прие решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Младен Маринов, и за освобождаването му от длъжност./Дарик

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени