mycomputer.BG

Открива се ловният сезон, МВР със специални мерки заради АЧС

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 240 | Брой коментари 0
07:58 05.10.2019

Днес се открива ловният сезон 2019/2020 г. за местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня.  На специална пресконференция вчера от ОД на МВР  и РДГ –Кюстендил информираха за мерките за недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. Вече са проведени срещи с представителите на ловните стопанства, отстрелът на диви прасета ще се извършва при строги правила за спазване на изискванията за биосигурност и дезинфекция, заяви Калоян Павлов – инспектор КОС при ОД на МВР.

Напомнени бяха някои от основните правила за безопасно поведение.

Участниците в лова задължително да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят;

Стриктно трябва да се спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети;

Нужен е стриктен контрол при пренасянето на огнестрелното оръжие, което се осъществява в затворен транспортен куфар или в калъф с поставено заключващо устройство на спусъка и без патрон в патронника.

Ще се следи за спазването на забраната за носене и употреба на ловното оръжие при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, откритото носене на оръжие на обществени места/освен при осъществяване на охранителна дейност/, както и за използването на оръжието и боеприпасите за други цели, ще се извършват проверки за срока на валидност на разрешението за носене и употреба и вписаното в него оръжие.

За да бъдат спазени превантивните мерки за ограничаване на разпространението на болестта африканска чума по свинете, ловците са запознати с изискванията за безопасност и дезинфекция, да се обърне внимание да се повиши бдителността им за установяване на умрели диви свине или такива с нетипично поведение.

При инструктажите на ловните дружинки се обръща внимание за спазване на правилата за пожарна безопасност.

Участниците в груповия лов на дива свиня да бъдат екипирани съгласно изискванията.

В брезнишко, заради констатирания там случай на АЧС при диво прасе, се забранява ловуването на диви свине в радиус от 1 км от мястото, на което бе намерен умрелият глиган.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени