Откриха диамант 476 карата в Сиера Леоне

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 277 | Брой коментари 0
15:08 13.11.2017

Диамант с тегло 476 карата бе открит в Сиера Леоне, осем месеца след намирането на подобен скъпоценен камък с извънредни параметри в източната част на страната, съобщиха снощи властите, цитирани от Франс прес.

Новото откритие в диамантената провинция Коно е направено от компанията за минни проучвания Мея (Meya), регистрирана в Сиера Леоне през 2015 г., уточни генералният директор на Националната агенция за мините (NMA) Сар Уондей.

"Според първоначалната оценка това е 29-ият по големина диамант, намиран някога", но пазарната му стойност все още е "чиста спекулация", преди да бъдат консултирани експертите, уточнява официалното съобщение за находката.

"Правителството позволи на компанията да изнесе диаманта в съответствие със закона за правата на проучвателните компании", добави Уондей. БТА цитира думите му, че камъкът ще бъде продаден на международен търг с минимална цена, за да може Сиера Леоне да извлече възможно най-добри приходи./ manager.bg

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени