mycomputer.BG

Откриха антитяло, което "обвива" коронавируса и го извежда от тялото за 4 дни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 552 | Брой коментари 0
08:50 17.05.2020

 

Изследователи от Sorrento Therapeutics - американска биофармацевтична компания - заявиха, че са открили антитяло, което може напълно да блокира коронавируса.

След като са изследвали милиарди антитела, стотици от които са били в състояние да повлияят на коронавируса, учените установили, че едно от тях може да защити 100 процента човешките клетки от инфекция със SARS-CoV-2. Според Sorrento Therapeutics принципът на въпросното антитяло (STI-1499) е, че то "обвива" вируса и го извежда от човешкото тяло в рамките на четири дни.

"Ние подчертаваме, че това е лекарство. Има решение, което определено работи", заяви основателят на компанията д-р Хенри Джи, цитиран от БГНЕС. Ученият каза, че досега тестовете се извършват само в лабораторни условия, така че компанията не може да произвежда лекарства. В същото време Джи добави, че ако лекарството се използва за лечение, карантинните мерки могат да бъдат премахнати.

"Ако имаме неутрализиращо антитяло в организма, тогава няма да е необходимо социално разстояние", обясни ученият.

Пандемията от коронавирус се разпространи в почти всички страни. Според СЗО в света са заразени над 4,4 милиона души, от които около 302 хиляди са починали, а над милион са излекувани. Съединените щати са лидер по брой на заразени и починали от коронавирус./Обекти бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени