mycomputer.BG

Отиде си великият композитор Енио Мориконе

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 172 | Брой коментари 0
11:12 06.07.2020

Един от най-великите композитори в киното през последните десетилетия - Енио Мориконе, почина на 91 години, съобщиха световните медии.

Мориконе е починал в неделя вечер в римска клиника „от последиците от падане“. Преди няколко години той счупи бедро. Точната причина за смъртта е фрактура на бедрената кост след падане.

Той е написал музиката към повече от 570 филма, само 30 от които уестърни.

Мориконе е роден в Рим и изучава тромпет, композиция и хорова музика и хорово дирижиране в Консерваторията на Национална академия в Санта Сесилия. Започва да пише музика към филми през 1955 г., но продължава да композира класическа музика. През 1964 г. започва прочутото му сътрудничество с режисьора Серджо Леоне, както и с Бернардо Бертолучи.

През март тази година филмовият композитор се обяви против пеенето по балконите в Италия, призовавайки за повече респект към мъртвите от тежката пандемия от коронавирус. Носителят на „Оскар“ прекара самоизолацията в римския си дом със съпругата си Мария.

"Мисля, че тази необходима изолация, наложена ни от правителството, би била достатъчна, за да се обуздае в известна степен злото, което ни заобикаля. Не композирам и не слушам музика, не това е моментът", коментира Мориконе.

„Пандемия като тази ни кара да си седим повече вкъщи, да преоткрием времето и спокойствието си, да наблегнем на обичта и чувствата си, да преоткрием себе си", допълни композиторът./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени