Отхвърлиха исканията ни по пакета "Макрон"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 451 | Брой коментари 0
15:21 10.01.2019

Европейските депутати от Транспортната комисия отхвърлиха искания от България компромисен вариант по пакета "Мобилност", съобщи БНР.

Те приеха, че камионът трябва да се връща в отправната точка на всеки четири седмици. ЕП одобри и, че превозвачите не могат да спят в кабините, а трябва да нощуват в хотел.

Гласуването става, докато пред сградата се провежда масов протест против пакета "Макрон".

Припомняме, ден по-рано трима български евродепутати - Петър Курумбашев, Андрей Новаков и Ангел Джамбазки се опитваха да намерят начин да имат право на глас на днешното заседание на транспортната комисия на Европейския парламент.

Други български евродепутати, представители на европейското политическо семейство, се опитваха да заместят колегите си от други страни, за да може да има баланс при гласуването.

Причината за тези усилия е липсата на представител на България в транспортната комисия на Европарламента.

Междувременно представители на превозвачите от България, Литва, Полша, Румъния, Словения, Унгария и Хърватия изпратиха съвместна декларация.

Призоваваме Европейския парламент да отхвърли Пакета за мобилност 1, който задълбочава разцеплението на ЕС и ще навреди сериозно не само на ефективността на транспорта на ЕС, но и на неговата търговия, икономика и общество като цяло, се казва в декларацията. /news.bg/

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени