Отец Никанор: Никой няма да вземе и лъжица от Гигинския манастир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 539 | Брой коментари 0
13:31 03.05.2019

Оставаме да дължим 400 000 лева към КТБ, строителната фирма е укрила, че няма обезпечение за този кредит, обяснява игуменът

Разпространяват се сензационни новини, които са в противоречие със здравия разум. Това, което се пише, няма правно основание да се случи - никой няма да вземе и една вилица от Гигинския манастир.

Това заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия отец Никанор, игумен на манастира.

Той бе гост в сутрешния блок на медията заради информацията, че манастирът се продава на търг заради дългове. Те са в размер на 330 хиляди лева, изтеглени от манастира за съфинансиране на ремонт на светата обител с европейски пари.

Оставаме да дължим 400 000 лева към КТБ. Фирмата е укрила, че няма обезпечение за този кредит. Но за това няма проблем, защото не ние сме го теглили. Тази фирма имаше много добра строителна практика, но при КТБ знаете как беше - покрай сухото изгоря и мокрото. Ние не знаем къде са отишли парите - те не са вложени в ремонт и манастирът е жертва на това. Но няма законово основание да се посяга на манастира. Искат да се отърват от това финансово вземане и имат механизъм това да го направят, обясни ситуацията отец Никанор.

Той беше категоричен, че независимо от сегашното положение на банкера Цветан Василев, той си остава ктитор на манастира./Епицентър бг

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени