Отборът на Областна администрация почисти пътя до хижа "Славей" и отбеляза приятна тенденция

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 481 | Брой коментари 0
12:17 14.09.2019

Областна администрация – Перник се включи в националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно", инициирана от bTV Media Group.

За трета поредна година служителите на ведомството почистиха пътя, водещ до хижа "Славей", в планината Голо Бърдо и прилежащите терени.

Те споделиха своето впечатление, че с всяка изминала година количеството на отпадъци те в този район става все по-малко и не се забелязват нерегламентирани сметища.

По думите им, това е удовлетворяващ резултат, показателен за това, че жителите на област Перник полагат грижа за околната среда и не замърсяват любимите си зони за отдих и разходка.

Към най-мащабната екологична инициатива заедно с експертите на Областна администрация се присъединиха и повечето от териториалните структури на централната и изпълнителната власт в регион Перник. Те почистваха пред сградите на своите ведомства, паркове и градинки, обществени места, междублокови и квартални пространства.

Вече девета поредна година инициативата „Да изчистим България заедно" обединява в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място.

Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени