От втори опит : Съветниците гласуваха ЗА новата общинска структура

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 437 | Брой коментари 0
19:10 26.02.2020

Структурата на общинската администрация  бе приета след повторно гласуване в  Общинския съвет – Перник, след акт на кмета на община Перник Станислав Владимиров  за връщане на решението на съветниците от 11.02.2020г. Решението на ОбС - Перник, с което е отказано да се одобри предложената от кмета на община Перник обща численост и структура на общинската администрация в община Перник и кметствата в община Перник,  бе  в противоречие на Закона за местното самоуправление. Затова днес то бе прегласувано. Това означава, че с приетата от общинските съветници нова численост и структура на общинската администрация ще се постигне и намаляване на разходите за работна заплата за длъжности и бройки в общинската администрация, които не са необходими за нейната дейност. „По този начин ще се осигури финансов ресурс за изпълнение на дейности, които са от местно значение и местен обществен интерес“, пише в мотивите за връщане на решението.

„Администрацията  трябва да планира и да изпълнява дейността си по начин, който води до постигане на висок обществен резултат при възможно най-икономично използване на ресурсите. А това безспорно включва и намаляване  броя на длъжности в администрацията, които не са необходими за дейността й според нормативната уредба“, се казва в мотивите на кмета.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени