От РЗИ отчитат намаляване броя на острите респираторни заболявания в Пернишко

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 484 | Брой коментари 0
08:33 04.04.2018

Намаляват  болните от остри респираторни заболявания в Пернишко, информират от Регионалната здравна инспекция. През изминалата седмица са регистрирани 46 болни, при 56 за предходната. Заболеваемостта през този период е била  62,07 %oo, при средна за страната 85,95%oo.

През изминалата седмица се наблюдава ръст при заразните заболявания. Констатираните през този период болни са 16, два пъти повече, отколкото през предходната седмица.

Установени са 3 болни от скарлатина, от които двама в Радомир и един в Перник.

 Регистрирани са общо 16 случая на заразни заболявания, при 8 за предходната.

РЗИ констатира през изминалата седмица увеличение на болните от варицела. Регистрираните случаи са 9,  при нито един за предходната  седмица, от които 7 са от Перник и 2 от село Драгичево.

Установени са и 2 болни от ротавирусен ентерит. Единият от болните е от Перник, а другия от Трън и 2 болни от ентероколит от Перник.

През изтеклата седмица здравните инспектори са извършили 142 проверки, от които 36 са свързани със спазването на изискванията за забрана на тютюнопушенето в заведения за обществено хранене.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени