mycomputer.BG

От извънредно положение минахме в извънредна обстановка - до 14 юни, засега

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 438 | Брой коментари 0
06:45 14.05.2020

Извънредното положение стана извънредна епидемична обстановка. Това беше обявено на извънреден брифинг  в Министерския съвет.Тя е в сила от днес до 14 юни.

Причината за изненадващото решение на правителството е, че коронавирусът остава все така непознат, няма ваксина, възможно е и повторно заразяване. Но, оказа се, мерките всъщност се разхлабват.

Възползвахме се от възможността, тъй като няма рязка промяна в развитието на болестта. Считаме, че мерките, които сме предлагали досега, трябва да продължат. Правителството смята, че пандемията на COVID-19 представлява опасност за здравето на българските граждани. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в Министерски съвет.

Сред мотивите за решението на Ананиев е фактът, че не е ясно какво причинява заболяването, както и липсата на лекарство против болестта.

Възобновяват се и трансплантациите. Отварят се и парковете и градските градини за движение, това ще става със заповед на кметовете и областните управители.

Ананиев увери, че в зависимост от ситуацията, ще се предприемат други мерки за борба срещу коронавируса.  Той е против отмяната на 14-дневната карантина за влизащите в страната от други страни. Заповедта за това остава в сила. И ще продължи да важи както за български, така и за чужди граждани. Ще започнат, обаче, разговори със съседните държави за въвеждане на реципрочни мерки при пътуване. А към работодателите препоръката е една - дистанционна работа.

Решението за детските градини ще бъде взето допълнително. В момента се изготвя алгоритъм,  по който да се прецени коя градина може да отвори. Ще бъдат питани и родителите дали искат да пуснат децата си.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени