От "домашен арест" в "подписка" промениха мярката за неотклонение на майката и дъщерята, които хвърлиха от седми етаж новородено бебе в квартал "Тева"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 4031 | Брой коментари 0

Блокът пред който беше намерено захвърленото бебе
12:57 23.10.2018

Днес съдът промени мярката за неотклонение на 46-годишната Ваня Тодорова и 21-годишната Симона Иванова от „домашен арест“ в „ подписка“. Двете са обвинени в изключително тежко престъпление – умъртвяване на новородено. През август миналата година случаят с хвърленото от седми етаж на жилищен блок в квартал Тева новородено, разбуни държавата със своята жестокост. Впоследствие от обвинителния акт на прокуратурата стана ясно, че майка и дъщеря са решили още като са разбрали за бремеността, да убият бебето щом то се роди.

Днес пернишкият съд реши, че безспорно липсват данни подсъдимите да се укрият или да извършат друго престъпление и им наложи по-леката мярка за неотклонение. Според магистратите това ще даде възможност на „бабата“ Ваня Тодорова да започне работа, за да помага в издръжката на семейството, което и днес живее на стария адрес в квартал Тева.

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени