От днес общините кандидатстват пред ЕК за безплатен WiFi

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 203 | Брой коментари 0
08:04 07.11.2018

Общините от днес вече може да подават проекти по схемата по схемата "WiFi4EU" на Европейската комисия. 120 млн. евро ще са налични за до 8000 общини в ЕС до 2020 г.

С финансиранете ще се подпомогне изграждането на високоскоростна безжична интернет връзка на оживени обществени места като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки и здравни заведения на цялата територия на Съюза и ще се осигури безплатен достъп за гражданите и посетителите на ЕС.

За да се обработи големият брой кандидатури от цяла Европа, процедурата по кандидатстване ще е опростена и изцяло онлайн. Щом се регистрират на специално създадения портал WiFi4EU, общините ще могат да кандидатстват онлайн за ваучер до 15000 евро по WiFi4EU схемата с един клик.

Както „Монитор” вече писа с парите по програмата кметовете ще купуват оборудване за безжичен нет за граждани и туристи на най-посещаваните обществени места в Европа. Комисията ще избере проектите на принципа "първи подал, първи получил". В предстоящата обява първите 2800 общини ще получат WiFi4EU ваучер, като всяка държава членка има гарантирани поне 15 ваучера.

Набирането на проекти трябваше да започне още през юни месец тази година, но техническа неизправност на платформата за кандидатстване отложи старта на програмата.

През следващите две години ще бъдат отправени още 3 покани за кандидатстване по WiFi4EU Ц приблизително по една на всеки 6 месеца. Спонсорираните по WiFi4EU мрежи ще бъдат безплатни, без реклами и без събиране на лични данни. Средствата ще бъдат предоставени на мрежи, които не са дубликат на съществуващи безплатни частни или публични предложения с подобно качество./Монитор

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени