От 7 до 37 градуса и дъжд през юни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 207 | Брой коментари 0
07:55 01.06.2020

 

Чести превалявания и значителна облачност ще има и през първите 3-4 дни от юни. Температурите ще варират от 7 до 37 градуса. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще бъде сравнително хладно, но от средата на седмицата се очаква стабилизиране на въздушната маса, валежи на все по-малко места, бързо затопляне.

През уикенда се очаква максималните температури в страната да достигат и надхвърлят 30 градуса. След относително стабилния период от 3-4 дни, в следобедните часове в неделя отново има условия за краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

През юни се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22°, а за планините - между 3 и 12°. Това сочат данните в месечната прогноза на института.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 7° и 12°, а най-високите - между 32° и 37°.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в равнините е между 50 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма - между 30 и 50 л/кв.м, а в планинските райони - от 70 до 130 л/кв.м.

В началото на второто десетдневие температурите относително ще се понижат, но ще останат близки до нормата. През повечето дни ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни превалявания и гръмотевична дейност. Слънчеви часове ще има преди пладне.

През третото десетдневие въздушната маса над страната ще се стабилизира. Ще бъде предимно слънчево, а превалявания и гръмотевици ще има на по-малко места. Температурите ще се повишат./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени