mycomputer.BG

От 15 юли в Гърция – само с негативен PCR тест

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 135 | Брой коментари 0
18:11 11.07.2020

Задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ  QR код, няма да бъде наличен за пътуване през ГКПП-Кулата-Промахон до 14 юли, вторник, 00:01 часа. За това е информирано външното ни министерство от гръцкото посолство у нас, съобщава Кмета бг

Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати да влязат и ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли.

Гръцкото посолство уточни, че новите правила влизат в сила на 15 юли 2020 г. в 06,00 часа сутринта, а не както бе съобщавано досега -  от 14 юли. Според новите правила всички граждани, които влизат в Гърция през ГКПП-Кулата-Промахон, по несъществени причини са задължени да представят негативен PCR тест за коронавирус, извършен не по-рано от 72 часа преди влизане в Гърция. Само пътници, които имат сертификат за негативен такъв тест, ще бъдат допускани да влязат в Гърция.

Сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника.

Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в  национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19). Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство.

За улеснение на българските граждани МВнР публикува списък с лицензираните лаборатории у нас за извършване на тестове за коронавирус, който е достъпен на официалния ни сайт, както и на сайтовете на посолството ни в Атина и на Генералното консулство в Солун на следните линкове:

https://mfa.bg/bg/situationcenter/25986

https://www.mfa.bg/embassies/greecegk/news/25984

https://www.mfa.bg/embassies/greece/news/25983.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени