mycomputer.BG

От 15 септември: Учениците в клас и без маски

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 335 | Брой коментари 0
07:18 23.07.2020

От 15 септември учебната  година ще започне присъствено, а учениците няма да носят маски в час и няма да им се мери температурата. Това обяви просветният министър Красимир Вълчев пред парламентарната комисия по образование, предаде БНТ. При необходимост обаче бързо ще се преминава към дистанционно обучение за период от 3 до 5 учебни дни. А междучасията ще са по различно време, там, където е възможно.

Много училища обаче изразяват опасения, че няма да успеят да правят междучасията за различните класове по различно време.Директорите смятат, че докато едните учат, а останалите почиват, ще им се пречи заради шума по коридорите. Обяд в стола по различно време също е трудно осъществима идея.

От министерството са съгласни, че въвеждането на различните междучасия не може да стане във всички училища. Но напомнят, че разделянето на класовете ще помогне по-малко деца да учат дистанционно.

При наличието на болно дете в един клас ще се направят бързо тестове на всички деца от класа за минимално кратко време - например 3-5 дни, посочи още Вълчев.

Министерството предлага още да не се смесват началния и горния курсове. Други варианти са класовете да не сменят различни кабинети, ад а учат по всички предмети само в една класна стая.

Ще се изготвят здравни протоколи и всяко училище ще утвърди план за действие при заболял ученик.Така те ще превключват бързо на електронно обучение. Ще се тестват учениците и учителите, училището ще се дезинфекцира./Кмета бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени